Politica de confidentialitate

1. Angajamentul nostru cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal.
Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal descrie categoriile datelor dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucram, modalitatile si scopurile in care le colectam, in ce situatii transferam date cu caracter personal, precum si drepturile si optiunile de care dispuneti in acest sens. In acelasi timp, Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal detaliaza modul in care prelucram datele cu caracter personal in gestionarea relatiei cu clientii, cel mai adesea pentru a va tine la curent cu cele mai recente evolutii sau evenimente din domeniul dumneavoastra de interes.
Prezenta politica vi se adreseaza daca sunteti o persoana fizica ce este client sau potential client al societatii COMITAT IMOBILIARE SRL, CUI 38185364, J12/5518/2017, dar se aplica in mod corespunzator si daca sunteti o persoana cu care interactionam pentru intermedierea unui contract cu un client al societatii noastre, daca sunteti o persoana care participa la vizionari sau alte interactiuni pe care le avem cu clientii nostri si cu potentialii co-contractanti ai acestora pentru vanzarile sau inchirierile pe care le intermediem sau daca sunteti reprezentantul sau delegatul unei persoane juridice cu care interactionam.
Este posibil sa utilizati site-ul www.comitatimobiliare.ro fara a fi nevoie sa ne furnizati informatii personale, dar daca doriti sa folositi unele din serviciile pe care vi le oferim este posibil sa va fie cerute informatii personale
Prelucram date personale ale Dumneavoastra, in conformitate cu prevederile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv Regulamentul UE nr. 679/2016 (cunoscut sub numele de GDPR), si confirmam ca avem, inclusiv toti salariatii si colaboratorii nostri, o deosebita grija pentru protectia datelor cu caracter personal.
Rolul prezentei politici este acela de a da explicatii cu privire la aceste prelucrari si la masurile luate in vederea respectarii drepturilor Dumneavoastra si reducerii la minim a riscurilor de accesare sau utilizare neautorizata a acestor date cu caracter personal.
2. In ce scop va prelucram datele cu caracter personal?
Avem conform legii calitatea de operator de date cu caracter personal si prelucram datele Dumneavoastra personale in urmatoarele scopuri:
In scopul prestarii serviciilor de consultanta si / sau intermediere imobiliara contractate sau a caror contractare se preconizeaza, promovarea in activitatea noastra comerciala a ofertelor imobiliare pe site-ul nostru comitatimobiliare.ro si/sau pe alte site-uri de profil si prelucrarea cererilor pentru intermedierea tranzactiei– pe temeiul art. 6 alin. 1 lit. b) din GDPR „incheierea si executarea contractului”;
  • In scopul respectarii obligatiilor legale ale noastre, de exemplu cele stabilite de legislatia din domeniul protectiei consumatorului, cea financiar-contabila, fiscala si cea de prevenire si combatere a spalarii banilor cat si pentru pastrarea evidentelor financiar-contabile si alte evidente cerute de legislatia in vigoare in Romania – pe temeiul art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR „indeplinirea obligatiilor legale”;
  • In scopul protejarii intereselor noastre legitime, in sensul evitarii, respectiv, combaterii unor eventuale acuze neintemeiate de incalcari ale normelor legale si contractuale sau pentru a va transmite oferte de servicii similare cu cele deja contractate sau discutate cu noi – pe temeiul art. 6 alin. 1 lit. f) din GDPR ”interes legitim” al operatorului sau a unui tert;
  • In scopul imbunatatirii experientei Dumneavoastra de navigare pe website-ul nostru si a-l adapta mai bine la specificul si cerintele vizitatorilor – pe temeiul art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR – consimtamant. In acest sens, la accesarea website-ului nostru comitatimobiliare.ro aveti ocazia de va exprima acceptul pentru prelucrarea de date personale colectate prin intermediul unor categorii de fisiere tip cookies care, desi nu sunt absolut necesare pentru a putea accesa site-ul, au scopurile mai sus mentionate. Detalii in acest sens gasiti in „Politica de cookies” si „Politica de confidentialitate”a site-ului comitatimobiliare.ro.
  • In scopul oferirii posibilitatii comode de contact verbal cu noi oricand precum si pentru a asigura calitatea serviciilor pe care vi le ofera personalul si colaboratorii nostri – pe temeiul art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR – consimtamant. In acest sens, cu acceptul Dumneavoastra putem inregistra apelurile telefonice cu noi.
  • In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus, sau in orice alt scop pentru care datele dumneavoastra cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislatiei aplicabile
3. Pe ce principii ne bazam?
Procesam datele personale cu respectarea principiilor prevazute de art. 5 din GDPR, si anume: prelucrare caracterizata prin legalitate, echitate si transparenta; cu colectare numai in scopuri determinate, explicite si legitime, si doar a datelor adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar, exacte si actualizate; asignabile prompt persoanei vizate; prelucrare cu masuri de ordin tehnic si organizatoric adecvate in vederea garantarii drepturilor si libertatilor persoanei vizate, asigurand integritate si confidentialitate si totul pe baza de responsabilitate.
4. Ce date cu caracter personal prelucram?
  • Daca ne contactati prin formularele de pe site-ului nostru, comitatimobiliare.ro , ne oferiti si prelucram, asa cum rezulta din rubricatura acestora, numele si numarul de telefon si, eventual, adresa de email, precum si orice informatii alegeti sa le transmiteti prin campul de mesaj (de exemplu informatii despre proprietatea Dumneavoastra pe care ati dori sa o vindeti sau inchiriati prin intermediul nostru sau tipul de imobil pe care ati dori sa il cumparati sau inchiriati cu ajutorul nostru – numar de camere, cartier, dotari, nivel confort, interval de pret etc.).
  • Daca ne contactati initial telefonic, cel mai probabil ne veti oferi si vom prelucra aceleasi date cu cele mentionate mai sus legat de contactarea prin website, precum si, in mod implicit, vocea Dumneavoastra in cazul inregistrarii,cu acceptul Dumneavoastra a convorbirii telefonice.
  • Daca incheiem sau pregatim incheierea unui contract cu dumneavoastra vom prelucra, conform cerintelor legale, informatii detaliate de identificare si contact: numele de familie si prenumele, CNP, domiciliul, tipul actului de identitate, seria si numarul, emitentul si date emiterii si expirarii, eventual numarul de cont bancar si banca (daca ne faceti o plata prin virament bancar), adresa de e-mail, numar de telefon. De asemenea, vom prelucra informatii detaliate privind existenta, identificarea si caracteristicile proprietatilor imobiliare ale dumneavoastra, respectiv a celei pe care o cautati, pretul de transfer al proprietatii sau folosintei precum si informatii diverse despre persoane din anturajul Dumneavoastra (membri de familie, inclusiv minori, persoane care sunt considerate „beneficiari reali” de legislatia privind prevenirea si combaterea spalarii banilor – Legea 129/2019), despre situatia Dumneavoastra financiara, despre gusturi si preocupari, posibil despre profesie, ocupatie, loc de munca, program orar, diverse obiceiuri, despre starea de sanatate etc. Precizam ca, in conformitate cu definitiile legale, prelucrare de date cu caracter personal poate insemna si simpla luare la cunostinta sau stocare de asemenea date si ca prelucrarile trebuie limitate la minimul obiectiv necesar, motiv pentru care, desigur, unele dintre datele de mai sus pe care le aduceti la cunostinta agentilor nostri nu vor fi consemnate in scris si nici transmise altor persoane din cadrul agentiei, cu atat mai putin unor terti.
  • Daca participati la vizionari ale imobilelor impreuna cu noi vom prelucra si informatii legate de aflarea Dumneavoastra intr-un anumit loc la o anumita data si interval orar si impreuna cu anumite persoane sau despre programul sau disponibilitatile Dumneavoastra de timp, precum si despre existenta si natura relatiilor Dumneavoastra cu anumite persoane care va insotesc sau sunt prezente la vizionari.
  • Daca sunteti o persoana care ofera spre vanzare sau inchiriere un imobil de care este interesat un client al nostru sau daca doriti sa cumparati au inchiriati un imobil pe care il ofera spre vanzare sau inchiriere prin intermediul nostru un client al nostru, vom intra, desigur, in posesia unor date cu caracter personal ale Dumneavoastra cum ar fi unele de identificare si contact, unele privind proprietatea imobiliara in cauza si diverse informatii care rezulta direct sau indirect din ceea ce alegeti sa ne dezvaluiti similar cazului clientilor sau potentialilor clienti asa cum este aratat in paragrafele anterioare.
  • Daca sunteti reprezentantul (legal sau conventional) sau delegatul unei persoane juridice care ne este client, potential client, furnizor sau cu care interactionam in alt scop vom intra in posesia si vom prelucra un set minimal de date cu caracter personal cum sunt numele de familie si prenumele, eventual CNP, seria si numarul actului de identitate si alte informatii cuprinse in aceasta, functia, locul de munca, numar de telefon si adresa de email profesionala, detalii privind atributiile Dumneavoastra de serviciu si unele informatii privind programul si orarul profesional, locul si momentul la care v-ati aflat la un anumit moment si tot ceea ce mai rezulta in mod implicit din interactiunile pe care le vom avea cu Dumneavoastra.
  • Daca sunteti un vizitator al site-ului nostru comitatimobiliare.ro sau de alte pagini de internet, inclusiv de pe platforme de social media, chiar daca nu completati vreun formular de pe site sau nu efectuati alte actiuni proactive (de genul like sau share pe pagina de facebook), in mod implicit si automat, din cauza specificului tehnic se vor colecta si prelucra de catre noi sau de catre furnizori specifici de servicii IT date cu caracter personal de tip tehnic ale Dumneavoastra. Unele date se vor colecta intotdeauna fiind indispensabile functionarii in conditii de siguranta a site-ului, altele depind de acceptarea de catre Dumneavoastra a anumitor categorii de cookies conform specificatiilor din politica de cookies pe care o gasiti la adresa https://comitatimobiliare.ro/gdpr/politica-de-cookie.De exemplu, poate fi colectata Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil. De asemenea, in afara de informatiile de tip tehnic, se pot colecta si prelucra, dupa caz, date despre vizita Dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, secventa de clicuri catre, prin si de la Website-ul nostru (inclusiv data si ora), informatiile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de raspuns al paginilor, erorile de descarcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor continuturi sau videoclipuri), numarul mediu de articole vizualizate pe Website-urile noastre, informatii privind interactiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clicurile si trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagina, datele despre comportamentul Utilizatorilor. Numai unele dintre aceste informatii colectate ca efect al navigarii Dumneavoastra pe paginile site-ului nostru comitatimobiliare.ro sau pe alte pagini, inclusiv de pe platforme de social media, ajung efectiv la noi, iar alte informatii cu caracter personal sunt accesibile doar respectivilor furnizori de servicii IT.
5. Destinatarii datelor
  • In afara de personalul propriu si de personalul autoritatilor publice indreptatite ca in cadrul activitatilor de control sa acceseze documentele ce contin date cu caracter personal, aceste date mai pot fi dezvaluite unor terti precum agentii nostri imobiliari care au statut de colaborator.
  • De asemenea, unele date vor fi dezvaluite catre si prelucrate de furnizorii nostri de servicii specifice cum sunt servicii IT, contabilitate, consultanta fiscala si juridica, audit si alte asemenea. Data fiind informatizarea unora dintre procedurile si serviciile noastre, tehnic, unele informatii ar putea fi accesate si de catre furnizori ai furnizorilor nostri directi, cum sunt furnizorii de software, de servicii online si de telecomunicatii.
  • Dorim sa va asiguram ca datele personale colectate si procesate de catre noi NU sunt transmise tertilor in scopuri de marketing sau alte scopuri diferite de acela pentru care au fost colectate.
6. Cat timp stocam datele dumneavoastra
Comitat Imobiliare a implementat masuri tehnice si organizatorice pentru organizarea procesului si a criteriilor specifice pentru pastrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal(inclusiv conform procedurii noastre de arhivare). Acestea vor fi stocate pentru o perioada de 2 ani in bazele de date sau pentru perioade mai mari, doar in situatia in care acest lucru este obligatoriu potrivit dispozitiilor legale. Vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal atunci cand nu mai sunt necesare in mod rezonabil in Scopurile Permise, ori atunci cand va retrageti consimtamantul(daca este cazul) si:
  • nu mai exista motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea in continuare de catre Comitat Imobiliare(inclusiv obligatia legala a Comitat Imobiliare de a continua sa stocheze datele respective) si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau
  • daca nu ne mai sunt necesare in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in instanta
7. Modul prelucrarii datelor
  • Respectam toate dispozitiile legale privitoare la protectia datelor cu caracter personal in calitate de operatori de date cu caracter personal si punem in aplicare masuri adecvate tehnice (ca de exemplu de securitate informatica, de securitate fizica a sediului si a comunicatiilor), juridice (clauze specifice in contractele cu furnizorii si alte entitati) si organizatorice (instruire si verificare persoane, limitarea drepturilor de acces la ceea ce e obiectiv necesar, reglementarea modului de lucru cu date cu caracter personal etc.) pentru protejarea tuturor operatiunilor privitoare in mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrarile neautorizate sau ilegale, precum si pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale de date, indiferent de forma si mediul lor de stocare.
  • Prelucram datele personale consemnate pe suport de hartie dar si in format electronic.
  • Va informam ca prelucram datele Dumneavoastra personale printr-un proces decizional automatizat si cream profiluri numai in scopul de a va transmite ofertele cele mai relevante pentru nevoile Dumneavoastra. De exemplu, daca ne comunicati ca doriti sa achizitionati un apartament de 2 camere intr-un anumit cartier, sistemul nostru informatic va decide automat pe baza acestor criterii care oferte din baza noastra de date va vor fi transmise spre analiza. Va asiguram insa ca nu se vor lua decizii automatizate cu privire la incetarea contractului cu Dumneavoastra, la modificarea comisionului, la modul de comunicare cu Dumneavoastra sau la alte elemente care v-ar putea dezavantaja sau discrimina.
8. Drepturile Dumneavoastra privind datele personale
  • Dreptul de informare si acces la datele cu caracter personal – puteti solicita informatii privind existenta activitatilor de prelucrare a datelor dumneavoastra personale si accesul la acele informatii, daca exista.
  • Dreptul la rectificare – puteti rectifica datele personale inexacte sau le puteti completa.
  • Dreptul la stergerea datelor – puteti solicita stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost sau nu mai este legitima sau era pe baza de consimtamant sau in alte cazuri prevazute de lege.
  • Dreptul de a va retrage consimtamantul – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra, vi-l puteti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare legitima.
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii – puteti solicita si obtine restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc in cazul in care contestati exactitatea datelor, legitimitatea detinerii lor sau in alte cazuri prevazute de lege.
  • Dreptul la portabilitatea datelor – puteti primi, in conditiile legale, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care poate fi citit automat si puteti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator. 
  • Dreptul la opozitie – puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
  • Dreptul de a depune o plangere la operator si la autoritatea competenta privind protectia datelor (ANSPDCP – www.dataprotection.ro).
    Dreptul de a va adresa justitiei direct sau prin ANSPDCP.
9. Cum va puteti exercita concret drepturile?
  • Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire la aceasta informare sau in legatura cu utilizarea de catre societatea noastra a datelor Dumneavoastra personale, va rugam sa ne contactati personal la adresa Cluj-Napoca, str. Iuliu Maniu 33 ap 2, judetul Cluj sau sa ne scrieti un e-mail la adresa secretariat@comitatimobiliare.ro.
  • Daca doriti sa va exercitati dreptul de a formula plangere la autoritatea de stat competenta, va informam ca aceasta este Autoritatea Nationala de Supravegherea a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP – www.dataprotection.ro) care are dreptul sa investigheze pe cale administrativa situatia sesizata si sa dispuna masuri pentru rezolvarea adecvata a nemultumirilor Dumneavoastra putand inclusiv sa formuleze o actiune in instanta in numele Dumneavoastra in cazul in care s-ar impune sesizarea justitiei si Dumneavoastra nu o faceti in mod direct (conform prevederilor Legii 129/2018).
10. Modificarile acestei politici
  • Legislatia de protectie a datelor cu caracter personal poate suferi in continuare modificari iar prin decizii ale ANSPDCP se pot adopta reglementari privind aplicarea in Romania a prevederilor UE (GDPR).
  • De asemenea, Comitetul European pentru Protectia Datelor are in curs de elaborare sau revizuire diverse ghiduri de aplicare a GDPR si urmeaza, in timp, sa apara si coduri de conduita, scheme de certificare si alte asemenea instrumente.
  • Prin urmare, desi am implementat adecvat GDPR, este foarte probabil sa se impuna ajustari periodice ale politicii de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal pentru a tine pasul cu legislatia si bunele practici aflate in plina evolutie, precum si cu dezvoltarea societatii noastre si a tehnologiilor si practicilor din realitate, astfel ca si prezenta informare va suferi modificari pe care le vom afisa.”